Eerste beelden met Olympus Tough TG-6

Hoeveel toeval kan er samenkomen? Ik had net mijn nieuwe camera gekocht toen mijn duikmakker Rinie Luijkx me het voorstel deed om samen naar het zeepaardje te gaan kijken dat zich al enkele weken schuilhield aan de Bergse Diepsluis. Ik moest niet lang nadenken over zijn voorstel en op een dinsdagochtend om 7u00 vertrok ik richting Zeeland.

Het zeepaardje was thuis

Aanvankelijk zouden we met wat geluk twee zeepaardjes kunnen vinden. Een rood en een zwart. Ik volgde Rinie want hij weet als geen ander waar de zeepaardjes zich schuilhouden. Na wat zoeken bleek dat het rode zeepaardje niet meer op zijn vertrouwde plekje zat. Rinie deed teken en ik volgde hem weer. Al snel kwamen we aan een ander “tentje” en Rinie vond er bijna onmiddellijk het zwarte zeepaardje. Mijn hart ging wat sneller slaan. Het was voor mij de eerste keer dat ik een zeepaardje in het echt zag en ik kon het meteen met mijn nieuwe camera vastleggen. Het zeepaardje eiste heel wat minuten van mijn duiktijd op, maar ik kon ook nog enkele andere dieren filmen zoals de Gewone hooiwagenkrab, de Zwarte Grondel, de Groene Wierslak en een hongerige Gewone steurgarnaal.

Deel dit artikel