Het Nederlandse Zeeland heeft heel wat te bieden voor duikers. Zeker voor onderwaterfoto- en videografen is er altijd wel iets moois om te filmen of fotograferen. Zo ook aan de Bergse Diepsluis of zoals wij deze duikplaats noemen, de Oesterdam. Hier ging ik op een vrijdagvoormiddag duiken om mijn nieuwe camera te testen.

Verbluffende macrofunctie TG-6

Ik hou me het liefst bezig met macro-opnames. De nieuwe Olympus Tough TG-6 heeft een bijzonder goede macrostand waarbij je met gemak tot op 1cm van je onderwerp nog supersnel kan scherpstellen. Bovendien heb je de keuze om automatisch of handmatig scherp te stellen. De handige peaking-functie helpt je om makkelijk op de display te kunnen oordelen of alles scherp is.

De Brakwatergrondel als model

De Brakwatergrondel is familie van de Zwarte Grondel (Gobius niger) en het Dikkopje (Pomatoschistus minibus). De Brakwatergrondel (Pomatoschistus microps) wordt slechts 6,5cm lang. De kleur is dezelfde als bij het Dikkopje, maar de Brakwatergrondel heeft zwarte, verticale vlekken over de gehele flanken. De soort kan sterke schommelingen in temperatuur en zoutgehalte goed verdragen.

Deel dit artikel