Onze eerste duikreis als koppel

Nadat Ellen haar Padi Open Water-certificaat behaalde, vertrokken we richting Bonaire voor onze eerste duikvakantie als koppel. We hadden de reis geboekt via Diving World, een reisbureau gespecialiseerd in het organiseren van duikreizen. Alles was netjes geregeld en we konden zonder zorgen richting Bonaire vertrekken. De avond voor vertrek reden we al naar Amsterdam en logeerden we in een hotel vlakbij de luchthaven. Kwestie van geen stress te hebben en op de ochtend van vertrek tijdig op de luchthaven te zijn.

Bonaire Seaside Apartments

We logeerden in de Bonaire Seaside Apartments. Ons appartement op de tweede verdieping was mooi en ruim, maar niet helemaal ideaal voor duikers. We moesten al ons materiaal namelijk elke dag naar boven en doorheen heel het appartement sleuren om alles netjes te laten drogen op het balkon. Het duikcenter was achter de hoek, maar had geen mogelijkheid om duikmateriaal veilig op te bergen. Toch wel een minpuntje. Verder was het een prima logement met eigen parking voor de deur, wat handig is om de pick-up truck te parkeren.

Dive Friends

We hadden ervoor gekozen om via Dive Friends te gaan duiken. In ons reispakket van Diving World zat 7 dagen duiken incl. lucht en lood inbegrepen. We werden heel vriendelijk ontvangen door de crew en alle administratie was in een mum van tijd in orde. Op Bonaire is het verplicht om een “Scuba Diving Tag” aan te kopen om te mogen duiken in het Bonaire Marine Park. Hiermee worden de onderzoeken gefinancierd, voorlichting gegeven en het park beschermd. Een check-dive kon via de stijger net voor het duikcenter. Er ging een divemaster mee met extra lood voor moest het nodig zijn. Het was wat zoeken naar de juiste uitloding, maar al snel konden we onze duik echt aanvatten.

Geniet van onze eerste duikvakantie naar Bonaire:

We gaan terug!

Ondertussen is onze blog online gegaan en zijn er heel wat plannen gemaakt. We gaan binnenkort terug naar Bonaire en gaan een volledig reisverslag maken. Deze keer logeren we in het Courtyard Bonaire Dive Resort (by Marriot). Een van de duikcentra van Dive Friends is hier vlakbij gelegen. Deze keer hebben we geboekt via Corendon vliegvakanties. Volg ons op Instagram, Facebook en YouTube!

Deel dit artikel