Vic Verlinden

Episode 1:
Duikpionier Vic Verlinden

Hier is hij dan: onze allereerste podcast! We gaan van start met duikpionier Vic Verlinden, in 1975 één van de pioniers in de duiksport in België en Nederland. In deze podcast kom je alles te weten over zijn indrukwekkende wrakduiken en vele expedities.

Beluister de podcast

Wie is Vic Verlinden?

Welkom bij de allereerste podcast van the polygon seahorse. Een beetje een vreemde start, want door de Coronacrisis moeten we deze podcast vanop afstand opnemen en via Skype met onze gast praten. Maar hij is het dan ook meer dan waard. We starten meteen met een heel straffe gast.

Hij was in 1975 één van de pioneers in de duiksport in België en Nederland. In 1979 fotografeerde hij al onderwater met de Nikonos 3 camera en deed toen al een eerste foto expeditie naar de Virgin Islands. Gevolgd met pioniersreizen naar o.a. Griekenland, Italië, voormalig Joegoslavië, Sharm El Sheik en Papoea New Guinea. Half jaren ’80 had hij al meer dan 30 prijzen gewonnen en publiceerde hij in tal van magazines.

In 1992 ontdekte hij het wrak van Oost-Indiëvaarder “de Roompot” waarbij hij tijdens de derde duik al de felbegeerde scheepsbel vond naast gouden ringen, flessen en zilverwerk.

Sinds 2005 duikt hij Trimix Open Circuit en later ook rebreather. Hij dook naar bekende wrakken zoals de Leopoldville, HMS Victoria en de Brittanic. Gevolgd door expedities naar wrakken, grotten en ondergelopen mijnen van de UK tot in Polen en Spanje.

Tussendoor schreef hij vier boeken, maakte hij reportages voor duikmagazines in binnen- en buitenland, richtte hij Wreck Dive Team op, organiseerde hij al 5 edities van Tekdive Europe en is hij een veelgevraagd spreker op diveshows als Eurotek, Duikvaker, Oztek, Baltitec, Tekdive USA en ADEX.  

In 2019 was hij de eerste Belgische duiker in de Viroit grot in Albanië. Zijn duikcarrière van meer dan 45 jaar is dus nog altijd niet voorbij.

We zijn dan ook blij dat we van de Coronacrisis gebruik kunnen maken van zijn lege agenda nu, om hem uit te nodigen voor onze eerste podcast.

Bekijk de foto’s

Foto’s zijn eigendom van Vic Verlinden.

Wil je samenwerken of ons steunen?

Deel dit artikel