Als je graag uit eten gaat, kan je op Bonaire vast en zeker wel je gading vinden.

Tijdens onze eerste reis samen naar Bonaire, gingen we twee- of driemaal per dag eten. Deze keer hebben we het iets budgetvriendelijker gedaan, en haalden we soms ook wel iets bij Van Den Tweel, een Albert Heijn-filiaal. Wat restaurants betreft hebben we zo onze favorieten. We geven 3 tips om lekker te gaan eten op Bonaire.

Onze 3 tips om lekker te gaan eten op Bonaire

1. Rum Runners

Rum Runners, het restaurant van het resort Captain Don’s Habitat, is ongetwijfeld ons favoriete restaurant op Bonaire. Rum Runners staat bekend om de overheerlijke pizza’s, wat wij zeker kunnen beamen! Daarnaast zijn de quesedilla’s en de huisgemaakte groentechips met een dip van butternut squash echte aanraders. Het personeel is supervriendelijk. Net zoals de rest van de lokale bevolking, zijn ze ook hier heel rustig en relaxed. Ook tijdens onze eerste reis brachten we hier al veel tijd door. Gewoon een fruit punch drinken met het prachtige zicht op zee, zalig! Daarnaast is hun ontbijt zeker en vast aan te raden. Voor een schappelijke prijs kunnen ook niet-gasten genieten van een uitgebreid buffet. Wie wil er nu niet ontbijten vlak naast een helderblauwe zee en enkele leguanen die je gezelschap houden?

Ook hebben ze een huisrif – La Machaca – wat enkel gratis toegankelijk is voor toeristen die op het resort verblijven. Niet-gasten betalen $5 om gebruik te maken van alle diensten. Je kan dan parkeren op de parking van het resort, je aan de auto volledig optuigen en dan zo het resort binnen wandelen. Meteen zie je het prachtige uitzicht! Er volgt een kleine afdaling die naar een steiger leidt en daar kan je makkelijk het water in via één van de trapjes of met gewoon met een voorwaartse sprong. Maar hierover lezen jullie binnenkort meer in een ander blogbericht! Algemeen bekeken is het resort wel één van onze favoriete plekjes op Bonaire, om zo veel verschillende redenen. Misschien de volgende keer als gast bij Captain Don’s?

Geen afbeeldingen gevonden.

2. It Rains Fishes

Uiteraard vind je op Bonaire op de meeste menukaarten wel ‘the catch of the day’. Dagelijks komen vissersbootjes aan met een volle lading verse vis. Niet alleen restauranthouders, maar ook de plaatselijke bevolking komt er een voorraad inslaan. Dit is bijvoorbeeld te zien in Kralendijk recht tegenover het restaurant ‘It Rains Fishes’. Terwijl we zaten te eten, konden we zien hoe de lokale bevolking in de rij stond om superverse vis te kopen. Bij It Rains Fishes zorgen ze echt voor de lekkerste visgerechten. Glenn at er bijvoorbeeld Barracuda (catch of the day) met coquilles en groentegarnituur.

Het was de eerste keer dat hij deze grote zeesnoek probeerde en het is hem zeer goed bevallen! Ook de coquilles worden er keer op keer perfect bereid. Voor vegetariërs staan er slechts twee gerechten op de kaart, wat ook niet zo vreemd is natuurlijk voor een visrestaurant. Ik testte ze alletwee. De vegetarische salade met feta was heel anders dan je normaal verwacht van een salade. Er zaten zeer veel verschillende groentjes in zoals wortelen, brocolli, bietjes, … En de vegetarische pasta was ook rijkelijk gevuld met tomatensaus, parmezaan en groentjes. Heel lekker!

Geen afbeeldingen gevonden.

3. Karel’s Beach Bar

Karels Beach Bar, onze nummer 3, heeft een groot terras omringd door water. Een prachtige plek om zowel overdag als ’s avonds door te brengen met een maaltijd of gewoon een drankje. Overal waar je kijkt, zie je het mooie, heldere water. Ons laatste verblijf op Bonaire was middenin het cruise-seizoen. Elke dag legden er een of twee nieuwe cruiseschepen aan. We merkten dat veel van de cruisetoeristen kozen voor het terras van Karels Beach Bar om er hun namiddag door te brengen en gelijk hadden ze! Hier kan je van een zeer uitgebreide menukaart genieten. Een grote keuze aan visgerechten, kipgerechten, burgers, enzovoort. Daarnaast hebben ze ook een groot aanbod aan cocktails. 

Afsluiten bij Luciano

Hoe kan je een lekker etentje ’s avonds beter afsluiten dan met een heerlijk ijsje? In Kralendijk kan je wat ons betreft, de beste ijsjes van het eiland eten bij Luciano, de meesterijsbereider. Telkens weer een enorme keuze aan smaken en vriendelijk bediening. Het uitzicht van op hun terras naar de azuurblauwe zee krijg je er zomaar gratis bij.

Nog een grappige anekdote, we zagen een koppel met een ijsje van Luciano de straat op wandelen toen plots de man struikelde en zijn ijsje de grond op ging. Eén van de Luciano-medewerksters had dit opgemerkt en bood de man onmiddellijk een nieuw ijsje aan. Dat is pas service!

Tip: als je bij It Rains Fishes gaat eten ontvang je bij het afrekenen een waardebon van Luciano voor een derde ijsbolletje gratis.

Geen afbeeldingen gevonden.

Meer weten over Bonaire? Neem dan zeker eens een kijkje op I Love Bonaire. Of stuur ons een berichtje.

Wil je onze blogs volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel