Episode 33:

Vrijuiken

Een gesprek met Inge Verbruggen.

In 2010 leerde Inge Verbruggen scubaduiken en werd ze verliefd op de onderwaterwereld. Kleurrijke vissen, haaien, dolfijnen, prachtige koralen en anemonen,... onder water kwam ze helemaal tot rust.

3 jaar later ontdekte ze vrijduiken en was meteen verkocht. Vrijduiken is niet enkel een fysieke, maar vooral ook een mentale sport. Je leert om je geest te ontspannen en je krijgt meer controle over je lichaam. Je leert je grenzen te verleggen en uit je comfortzone te stappen. Meditatie, ademhalingsoefeningen, stretchen,... het draagt allemaal bij tot een gezondere levensstijl.

In 2015 behaalde ze haar eerste nationale record. Ondertussen heeft ze 29 Belgische nationale records in alle dieptedisciplines op haar naam staan. In 2019 mocht ze België vertegenwoordigen tijdens de Aida World Championships in Nice. 

In deze aflevering maken we verder kennis met Inge en leren we de filosofie en kunst achter het vrijduiken.

Shownotes:

vrijduiken met Inge Verbruggen
Vraag bij deze aflevering?

Mail hier je vraag

Beluister de podcast

Bekijk de podcast

Wil je ons steunen?

Steunen kan met een vrije gift op onze Paypal account of je kan ook een mooie T-shirt, sweater of pet bestellen in onze webshop. Zo steun je ons niet alleen, maar help je ons ook met de promotie!

Samenwerken? Stuur ons een bericht! 

Steun the polygon seahorse
Deel dit artikel