Episode #38:

Sea Turtle Conservation Bonaire

Met Kaj Schut.

Tijdens onze duikreizen naar Bonaire, hebben we vaak het voorrecht om de mooie Zeeschilpadden te bewonderen onderwater. Maar de Zeeschildpad is een bedreigde diersoort. Dus alle reden om deze dieren de nodige bescherming te geven. En dat is exact wat Sea Turtle Conservation Bonaire doet! In deze aflevering praten we met Kaj Schut, manager van Sea Turtle Conservation Bonaire over de verschillende soorten, het in kaart brengen van de populatie met gps-trackers, verzorgen van zieke en gekwetste schildpadden en het beschermen van de nesten.
 

Adopteer je mee een nest?

Naar aanleiding van deze aflevering zijn we een crowdfunding actie gestart om samen met onze luisteraars een nest te adopteren. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je nog vragen? Stuur ze ons hier door. We beantwoorden ze dan in de volgende aflevering.

Beluister de podcast

ADOPT-A-NEST CROWDFUNDING  

Naar aanleiding van deze aflevering zijn we een crowdfunding actie gestart om samen met onze luisteraars een nest te adopteren.  Samen kunnen we zo Sea Turtle Conservation Bonaire helpen met:

  • Nesten verplaatsen die dreigen te verdrinken
  • Pasgeboren schildpadden te redden die tijdens het uitkomen verstrikt raken in wortels
  • Het populaire Beachkeeper-programma in stand houden
  • Gegevens verzamelen om de nesten beter te beschermen en de gezondheidstoestand van de zeeschildpadden op Bonaire in kaart te brengen.

Wil je mee steunen? Kijk dan snel op onze crowdfunding pagina en doe een donatie!

Deel dit artikel